Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τα κοντινότερα ταξίδια από Ελλάδα

Από: http://gr.greekreporter.gr/

 By
trenoΒρίσκεστε στην Ελλάδα για διακοπές αλλά παράλληλα θέλετε να επισκεφτείτε και άλλες χώρες; Εδώ σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις! Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να επισκεφτείτε βαλκανικές χώρες αλλά και την Τουρκία.
Αν βρίσκεστε, λοιπόν, στο Ιόνιο Πέλαγος έχετε δυο επιλογές, την Ιταλία και την Αλβανία! Η πρώτη είναι χώρα ευρωπαϊκή, οι ομορφιές της πολλές.. Μπορείτε να επισκεφτείτε την αιώνια πόλη ή να πάτε σε πόλεις που συνδέονται με το λιμάνι της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας. Ο λόγος φυσικά για τη Βενετία και την Αγκώνα. Η Αλβανία, από την άλλη πλευρά, είναι βαλκανική χώρα, εντελώς ανεξερεύνητη. Φυσικά δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη και ο τουρισμός της δεν είναι πολύ καλά οργανωμένος. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Μέσα από το ταξίδι σας στην Αλβανία θα μάθετε αρκετά ιστορικά, πολιτισμικά αλλά και διπλωματικά στοιχεία που μέχρι τώρα σας ήταν άγνωστα.
Αν βρίσκεστε στη Βόρεια Ελλάδα, μπορείτε με χαμηλό κόστος και χωρίς καθόλου κούραση να φτάσετε στη Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Το κέντρο της πρωτεύουσας με τα παλιά αρχοντικά, τις μεγάλες ορθόδοξες εκκλησίες παντού γύρω μας και τις πλατείες με τα γέρικα δέντρα, αποπνέει μια μελαγχολία παλιάς Ρωσίας. Μια ακόμη ωραία πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε να επισκεφτείτε είναι η Ruse, η Βιέννη της Βουλγαρίας η οποία διασχίζεται από τον Δούναβη. Τέλος, δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες είναι και το Banskο, γνωστό για το χιονοδρομικό του κέντρο και φυσικά τις προσιτές τιμές.
Το Βουκουρέστι είναι μια βαλκανική πρωτεύουσα που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένας τεράστιος σταθμός τρένου με υπερταχείες, χαρτονομίσματα πλαστικοποιημένα, που δεν τσαλακώνουν ή βρέχονται, άνθρωποι ευγενέστατοι, χαμογελαστοί, καλοντυμένοι και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν τόσο, που άφηναν τη δουλειά τους, για να σε πάνε μέχρι το ξενοδοχείο που ψάχνεις, στοιχεία που με λύπη διαπιστώνω πως όλο και εκλείπουν από τα πρόσωπα των Αθηναίων πολιτών. Όσο για την πόλη, μεγαλόπρεπα κτίρια για μουσεία, θέατρα και δημαρχείο, τεράστιοι δρόμοι χωρίς κίνηση, πλατείες  με πράσινο παντού, πλακόστρωτα, υπαίθριες εκθέσεις φωτογραφίας και γλυπτικής, ορθόδοξες εκκλησίες όλων των αιώνων και των σχηματισμών και κάθε τόσο γεφυράκια με το ποτάμι να περνά από κάτω τους.  Αν επίσης λατρεύετε τους βρυκόλακες,  μπορείτε να επισκεφτείτε και τα Καρπάθια Όρη, τα όρη του κόμη Δράκουλα! Η πιο κοντινή πόλη στο κάστρο του είναι η Brasov, εντυπωσιακή και άκρως τουριστική.
Κοντινός προορισμός είναι και η Τουρκία… Η Κωνσταντινούπολη, αν βρίσκεστε στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα μικρασιατικά παράλια αν βρίσκεστε στο νησιά του Αιγαίου. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη μοιρασμένη ανάμεσα στον Δυτικό και στον Ανατολικό πολιτισμό. Διάχυτο είναι και το ελληνικό στοιχείο. Το ταξίδι σας στην Πόλη θα το απολαύσετε καθώς θα είναι άκρως «γευστικό».. λόγω της ανατολίτικης κουζίνας. Μπορείτε επίσης να πάτε και στην Σμύρνη, την πόλη του πόνου. Για τους Έλληνες η Σμύρνη είναι η πόλη του πόνου, τους φέρνει στο νου τα γεγονότα που ακολούθησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον ξεριζωμό τους από την πατρίδα τους.
Όποιο από τα παραπάνω ταξίδια και να κάνετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθετε σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και θα ανακαλύψετε χώρες και μέρη που στους περισσότερους είναι άγνωστα. Φτιάξτε, λοιπόν, τις βαλίτσες σας και ετοιμαστείτε για νέες εμπειρίες και περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις